2016 - Leo Middelkoop

Naam: Leo Middelkoop

Vereniging: WSV Biesbosch

Woonplaats: Alphen

Geboorteplaats: Kampen

Geboren 1 augustus 1959

 

Zeilcarrière

Ik ben mijn Zeilcarrière begonnen op negen jarige leeftijd in een Piraat, genaamd Vaders Last.

Mijn broer heeft mij de grote lijnen van het zeilen bijgebracht, na twee keer samen in de piraat stapte hij toen we langs een steiger voeren uit, en zei "het gaat jou wel lukken".

Na een paar jaar in de haven gezeild te hebben werd de Piraat ingeruild tegen een ZEF. Met deze boot zeilde ik vaak naar de Biesbosch waar mijn ouders met hun motorboot lagen.

Ik ben met wedstrijdzeilen in aanraking gekomen doordat mijn broer en vele anderen van de WSV Biesbosch de VRZ (verenigde rivierenzeiler) Pinkster wedstrijden meevoeren, in die tijd was dat voor velen het zeilevenement van het jaar. De wedstrijd van Tiel naar Gorinchem heeft het wedstrijdvirus bij mij aangewakkerd. De Zef werd verkocht en een veel snellere en dus sportievere Simoun 445 genaamd de Gleaming Shark was de nieuwe aanwinst. Hier heb ik vele wedstrijden mee gevaren zoals de nachtwedstrijd, Amerrace enz. Na het Simoun avontuur heb ik nog een jaar een houten Ok jol gevaren.

De volgende stap was een kajuitboot type Draijer, een degelijk en zeewaardig bootje van bijna 6 meter lang. Met de Draijer hebben we een paar jaar de Biesbosch en Zeeuwse wateren bevaren. Vanwege het opstarten van een eigen bedrijf hebben we de Draijer verkocht en hebben we twee jaar niet gevaren.

Het varen zit in ons bloed, vandaar dat we toch weer besloten om te gaan varen, dit keer viel de keuze op een Dufour Safari. In 1992 werd onze dochter Marieke geboren, en vonden wij de Safari te klein. Op aanraden van Peter van Doornmalen hebben we toen een First 35 gekocht. Met de First hebben we tot 2009 gevaren, momenteel hebben we een Elan 37 genaamd de Tramontana. Daarmee hebben we twee keer de HHMR gevaren.

Cork 1720

De laatste jaren vaar ik samen met Bert van de Hoeven, Harald Trommelen en Hans Geerts op de Friends. Hier varen we zo’n beetje alle wedstrijden die er rondom Drimmelen georganiseerd worden mee. We hebben voor de Cork gekozen omdat het in Drimmelen een eenheidsklasse is. Helaas zien we ook hier dat het aantal Corks dat in Drimmelen vaart afneemt.

Mijn Band met Hans

Hans ken ik voornamelijk van de Winderwedstrijden van WSV de Biesbosch waar hij, als hij had meegevaren, na afloop altijd in het clubhuis was om gezellig onder het genot van een biertje de wedstrijd van de dag te evalueren.

HHMR

Vanaf het derde jaar dat de wedstrijd georganiseerd wordt vaar ik de HHMR, de eerste twee keer met de Elan 37 de laatste jaren met onze Cork de Friends. Met de Friends hopen we nog vele jaren deel te nemen aan de wedstrijden die rondom Drimmelen georganiseerd worden.