Petra van Rij zet zich in voor jonge vrouwen na het verlies van hun levenspartner

Stichting De Jonge Weduwe ondersteunt jonge vrouwen met (minderjarige) kinderen na het verlies van hun levenspartner. Stichting De Jonge Weduwe is er voor jonge weduwen én hun naasten. Want als naaste voel je je vaak machteloos en aan de zijlijn staan. Via deze website kunnen naasten ‘hun’ jonge weduwe (kosteloos) helpen én enigszins begrijpen wat jong weduwe zijn voor enorme gevolgen heeft. Een belangrijk onderdeel van deze site zijn de smileproducten, producten die de jonge weduwe een momentje ‘rouwpauze’ geven. Daarnaast geeft de site relevante informatie over het rouwen, in de vorm van lotgenotenblogs, boeken, muziek, handige links, maar ook kosteloos praktisch advies van ‘rouwexperts’, waaronder een coach, een mediator, een accountant/fiscalist en een NLP-trainer.

Marijke van Rij (1976). De afgelopen zes jaar stond Marijke – als naaste – aan de zijlijn van het rouwproces van haar zus. Marijke is freelancer in project- en accountmanagement vanuit haar bedrijf Vrij Management. Zij woont samen met Martijn en hun twee zoontjes: Timo (2005) en Jamie (2007).

Contact

Stichting De Jonge Weduwe

info@dejongeweduwe.nl

Petra van Rij / Marijke van Rij

Bankrekeningnummer: NL33 ABNA 0450 6776 80

Oprichters

Petra van Rij (1973). Petra had samen met haar geliefde, wedstrijdzeiler Hans Horrevoets, het bedrijf Yacht Invest. Tot zijn overlijden op 18 mei 2006. Na een lange periode van verdriet ging zij in 2010 met hun twee dochters – Bobby (2004) en Kit (2006) – op reis naar Australië en Nieuw-Zeeland. In mei 2012 verscheen haar boek, over het (over)leven als weduwe. Petra treedt regelmatig op als spreker tijdens seminars en charity events.